De fietstas is al jaren terug van weggeweest. Door de strakke vormen en krachtige kleurpatronen, is een fietstas op je fiets al jaren niet meer alsof je als postbode door de straten fietst. Door het nemen van een fietstas zijn rugpijn en zweetvlekken op je rug verleden tijd! Ook zijn ze enorm handig als je bijvoorbeeld gaat picknicken of als je op de fiets naar het werk gaat. De fietstas is multifunctioneel. Indien je achteraf geen vervelende verrassingen wil, is het handig om jezelf goed te laten informeren naar waterdichte fietstassen. Met de aankoop van de juiste fietstas, kun je jarenlang op pad met dezelfde tas!

Er is genoeg keuze bij een nieuwe fietstas

Indien je de keuze maakt om fietstassen te nemen, is het aan te raden om direct een fietstas te kopen die goed bij jou past. Zo zijn er verschillende soorten. Fietstassen kunnen op meerdere plekken op de fiets geplaatst worden. De meest voorkomende opties zijn de enkelzijdige en dubbelzijdige fietstassen achterop de fiets. Echter is het ook mogelijk om een fietstas aan het stuur te nemen. Daarnaast heb je ook fietstassen die voor zomers weer geschikt zijn en fietstassen die tegen elke weersomstandigheid kunnen. Deze variant is perfect voor elk seizoen, dus ook in de natte herfst- en wintermaanden.

Met een waterdichte fietstas kom jij de winter door!

Het merendeel van de fietstassen zijn gemaakt van minimaal afstotend materiaal. In de meestal gevallen bestaat het materiaal uit waterafstotend polyester. Indien je wil dat belangrijke inhoud droog blijft, zijn deze fietstassen uiterst ongeschikt. Waterdichte fietstassen zijn door de vele regenbuien zeer geschikt voor het klimaat in Nederland. Indien je op de fiets onderweg bent naar een zomerse picknick, beschermt de waterdichte fietstas jouw kleed en eten als je plots door een wolkbreuk fietst. En mocht je in de winter de kou trotseren, een flinke bui zal er ook niet voor zorgen dat jouw lunch of agenda net wordt.

Verder is het handig om na te denken over praktische dingen. Wil je graag dat er in de fietstas aparte vakken zitten? Welke manier van bevestigen en loshalen past bij jou? Er zijn zelfs fietstassen die je ook als schoudertas kan gebruiken! Elk mens heeft zijn eigen voorkeuren en eisen, maar wat iedereen gemeen heeft is de behoefte om de spullen droog te willen houden. Daarom is een waterdichte fietstas niet enkel in de winter handig, maar is dit de meest verstandige optie door het hele jaar heen.