Jeans zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Het kopen van een goede spijkerbroek kan best moeilijk zijn en je moet er de moeite voor doen. Veel winkels hebben ontzettend veel wanden aan jeans te koop. Niet heel vreemd, omdat het vandaag de dag nog steeds één van de meest populaire broeken in de wereld is. Omdat er tegenwoordig zoveel te kiezen is moet je goed van tevoren weten welk soort jeans het beste bij je lichaamsbouw past. Er zijn verschillende pasvormen te koop en bij jeans gaat het meestal om de wijdte van de pijpen en de hoogte van de taille.

Skinny jeans 

Veel mensen dragen de laatste jaren skinny jeans en is momenteel helemaal in de trend. De jeans vallen aansluitend en de pijpen lopen op een smalle manier naar de enkels. Door middel van het gebruik van stretch wordt er meer draagcomfort gecreëerd. Skinny jeans accentueren de benen en kun je goed combineren met bijvoorbeeld een vest of trui. Draag je sneaker schoenen dan kun je makkelijk een stukje bloot enkel laten zien. En de pijpen van de broek draag je in je laarzen als je op laarzen loopt. 

Regular fit of straight cut

De regular fit, of straight cut, zijn rechttoe rechtaan spijkerbroeken en zitten met de pasvorm op de heupen. De regular fit kan gezien worden als een classic fit en je kunt de jeans met vrijwel alles combineren. De pijpen van de broek lopen recht en deze jeans zijn met name geschikt voor de lange benen. De jeans lopen mooi af tot iets over de enkels. Met name dragen heren de straight cut jeans en zijn prima te combineren met sneakers of veterschoenen. Zoek jij stevige jeans met een goede pasvorm? Kijk dan eens naar Red Button broeken. De broeken van dit merk zijn al jaren erg populair.

Slim fit of tapered fit

Op dit moment zijn de slim fit, of tapered fit, jeans ook ontzettend populair en veel verkocht. Dit geldt met name bij de heren. De broek heeft een pasvorm zoals een regular fit model, maar loopt smal af bij de enkels. Heb je als man stevige bovenbenen dan zijn de slim fit modellen jeans ideaal om te dragen. Je kunt dit type broek mooi combineren met stoere stevige schoenen, maar kan ook heel makkelijk gedragen worden met witte sneakers.