Als je maar een handtas mocht kiezen, dan durven we te wedden dat je voor een zwart exemplaar zou gaan! Op de een of andere manier is een zwarte handtas namelijk de beste neutrale kleur tas die je kunt kiezen. Maar waarom eigenlijk? En hoe kies je de juiste zwarte handtas uit? Deze vragen proberen we in dit artikel te beantwoorden.

 

Zwart is een veelzijdige kleur

Alhoewel het model van de dames handtas een rol kan spelen in of een tas bij een bepaalde look past, is de kleur zwart geschikt voor bijna alle gelegenheden. Zwart is namelijk een erg veelzijdige kleur, want zwart is nooit te overheersend en past bij zowel uitbundige en feestelijke outfits als dagelijkse casual kleding. Qua kleur botst zwart bij geen enkele kleur en dus valt een zwarte handtas makkelijk te combineren. Zwart straalt verder ook elegantie uit en daarmee kun je eigenlijk nooit de mis in gaan. Als je twijfelt, kies je dus altijd voor zwart!

 

Welke zwarte handtas past bij mij?

In de winkels zijn zwarte handtassen in overvloed, maar hoe kies je de juiste tas uit die bij je past? Dat hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke smaak en budget, maar er zijn wel een aantal algemene punten waar iedereen rekening mee kan houden. Zo is een goede kwaliteit handtas natuurlijk beter, want deze gaat langer mee. Aangezien zwart een tijdloze kleur is en de tas (hopelijk) lang meegaat, kun je beter de beste kwaliteit kopen die je je kunt veroorloven. Zwarte handtassen gemaakt van echt leer zijn dan een goede keuze, want leer is een van weinige materialen die met de tijd en bij gebruik alleen maar mooier wordt! Verder kun je beter kiezen voor een zo minimalistisch mogelijk design, zonder al teveel hardware of logo’s eraan. Deze details zijn namelijk erg aan trends onderhevig, dus hier zul je sneller op uitgekeken raken.