Bamboe, we kennen het allemaal wel. Die lange stengels die in het regenwoud groeien. Misschien heb je thuis wel een matje van bamboe, of mooi keukengerei gemaakt van bamboe. Maar wist je dat er ook kleding van gemaakt wordt? Dit is al enige tijd op de markt en wint steeds meer aan populariteit! Het is duurzaam, en veel mensen willen hiermee een bedrage leveren aan het milieu. Maar bamboe kleding heeft nog veel meer voordelen. Zo is het gemaakt van een heel sterk materiaal, en zijn er geen pesticiden gebruikt bij het groeien van de bamboestengels. Je zult veel profijt hebben van de  antibacteriële werking van de bamboekleding, het materiaal valt soepel om het lichaam en de stof voelt warm aan in de winter, en lekker koel in de zomer.  

Online je aankoop doen

Bamboe wordt dus in heel veel artikelen toegepast. Een greep uit die producten: tuinmeubelen, bloempotten, woonaccessoires zoals lantaarns en tapijten, trendy tafels en stoelen. Je kunt het zo gek niet bedenken, het materiaal wordt inmiddels heel veel toegepast. De natuurlijke en warme uitstraling is erg mooi of exterieur of interieur! Veel kun je online bekijken en bestellen, zo ook de bamboe kleding, bijvoorbeeld op Bamboe Baas. De bamboesokken zullen je goed bevallen vanwege de ademende en antibacteriële eigenschappen. Diverse boxershorts zijn ook te koop, je zult merken dat deze erg comfortabel en echt als een tweede huid aanvoelen. Ook de badjassen voelen fijn aan, vanwege de zachte stof. Bij Bamboe Baas vind je ongetwijfeld iets wat bij je past. 

Zitten er ook nadelen aan bamboe kleding?

Het is natuurlijk fijn als je in gedachten houdt dat bamboe zo goed is voor het milieu. Dat het bijvoorbeeld, tijdens de groei, de CO2 uitstoot doet verminderen. Want het slaat CO2 op en daardoor helpt het ook de opwarming van de waarde te verminderen! En dat er geen meststoffen zijn gebruikt, bij de productie, geeft ook wel een goed gevoel. Maar er zitten ook wat nadelen aan. Het productieproces om de kleding te vervaardigen is bijvoorbeeld niet zo heel milieuvriendelijk. Je kunt de bamboe mechanisch of chemisch bewerken om er kleding van te maken en de chemische methode wordt vaak toegepast. Bamboe wordt als het ware gekookt met een chemisch oplosmiddel.

Bamboe linnen

Er is ook bamboe linnen: dit is op een mechanische manier gemaakt. Ook bamboe lyocell is op die manier gemaakt. Het aanbod is echter nog niet zo heel groot vanwege het arbeidsintensieve productieproces. Echter, kun je uiteraard zelf de afweging maken, en wellicht wegen voor jou de voordelen van bamboe kleding op tegen de nadelen. Je kunt met een gerust hart genieten van jouw bamboe kleding, vanwege de zachtheid en het comfort. Kijk dus eens rond bij Bamboe Baas wat er te koop is en of deze kledingsoort bij jou past.