Het geven van een cadeau is altijd een mooi gebaar. Je laat zien dat je aan diegene hebt gedacht, al helemaal wanneer het cadeau een persoonlijk tintje heeft. Mensen zullen enorm verbaasd zijn wanneer ze een cadeau krijgen dat alleen bij hen zou passen. Dat toont hen hoe goed je ze eigenlijk kent en dat versterkt jullie band alleen maar.

Persoonlijke cadeaus hoeven helemaal niet veel te kosten. Een klein, maar toch persoonlijk geschenk kan veel betekenis dragen. Hieronder volgen wat ideeën om iemand een leuk persoonlijk geschenk te geven.

Juwelen

Wellicht zijn juwelen wel de bekendste vorm van geschenken die je iemand cadeau kan doen. Juwelen passen overal bij en er zijn honderden soorten van te verkrijgen. Dat maakt het al makkelijk om het persoonlijk te maken. Als je weet dat iemand bijvoorbeeld van een bepaald dier of een bepaalde bloem houdt, kun je op zoek gaan naar juwelen met bedeltjes van dat dier of die bloem.

Halsketting graveren

Je kunt het nog persoonlijker maken door bijvoorbeeld een halsketting te geven met een gegraveerde bedel eraan. In die bedel kun je de naam van de persoon aan wie je het geeft zetten, of een tekstje dat persoonlijk is voor jullie. Misschien heeft diegene wel een huisdier dat erg veel voor hem of haar betekent en is het leuk om die naam te laten graveren in de halsketting.

Net als met oorbellen, zijn er oneindig veel soorten bedeltjes te vinden voor een halsketting. Wanneer je een persoonlijk cadeau wil geven, kun je naast een gegraveerde bedel ook een bedeltje toevoegen dat goed bij die persoon past. In het geval van een huisdier kan dat bijvoorbeeld een honden- of kattenpootje zijn of een geboortesteen.

Spelletjes

Een ander leuk geschenk om cadeau te doen is een spelletje. Iedereen heeft een andere smaak als het gaat om welke spelletjes ze leuk vinden. Als je weleens een spel hebt gespeeld met iemand waarvan je weet dat ze het enorm leuk vonden, is het leuk om dat spel aan hen cadeau te doen.

Voor sommige spellen is het mogelijk om ze helemaal te personaliseren. Een leuk idee is bijvoorbeeld om het spel ‘Wie Is Het?’ te maken met foto’s van bekende mensen in jullie omgeving. Een ander idee is om een pak speelkaarten te maken met foto’s of leuke uitspraken. Zo denken jullie tijdens het spelen terug aan deze uitspraken of de momenten waarop de foto’s zijn gemaakt, wat weer leidt tot leuke gesprekken.