Een goede tas voor school is misschien wel belangrijker dan menigeen denkt. Zo koos mijn moeder vroeger een lelijke tas voor me uit die elke keer tegen mijn knie aan botste. Een goede tas kan er letterlijk voor zorgen dat je schooljaar minder zwaar wordt. Maar hoe kies je jouw geschikte schooltas uit? In dit artikel geef ik je enkele handvatten.

Kies het juiste model

Allereerst is het belangrijk dat je kiest voor het juiste soort schooltas. Neem je altijd veel spullen mee naar school? Dan ontlast een rugzak je rug het beste. Misschien heb je wel aan een paar spullen voldoende, doordat je een e-reader gebruikt. Dan kan een schoudertas ook prima. Bedenk voordat je een schooltas koopt wat je mee moet nemen. Vaak wordt er een schooltas gekocht van tussen de 20 en 30 liter. Dit zijn bijvoorbeeld de bekende The North Face-tassen. Hiermee kan je in principe voldoende boeken, schriften en mappen in kwijt. Moet je elke dag veel boeken meenemen? Dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een tas van 30 tot 40 liter. Dit zijn voor de echte lange dagen, waarin je bijvoorbeeld gym hebt en je een laptop mee moet meenemen.

Denk om je comfort

De zware boeken die je meeneemt moeten niet voor schouder- en rugklachten zorgen. Voor een goede draagcomfort raad ik aan om te kiezen voor gewatteerde schouderbanden. Ook kunnen de schouderbanden een antislip laag hebben, waardoor je tas beter om je lichaam blijft zitten.

Een tas met een laptop erin moet waterafstotend zijn!

Het is verder aan te raden om een waterhoes te kopen, zodat je tas tegen een regenbui bestand is. Wel zo handig als je dure spullen, zoals een laptop, in je tas hebt. Tassen van nylon en canvas zijn over het algemeen van een goede kwaliteit.

Kies voor een tas met garantie

Zorg er voor dat je tas binnen de garantie valt! Gaat je schooltas gedurende de garantieperiode kapot, dan heb je gewoon het recht op een gratis reparatie of vervanging!

Een tas kopen kan dus veel onverwachte leed beperken. In een schooltas kan je voldoende kwijt, krijg je geen last van je schouderbladen en met een waterhoes ben je ook bestand tegen een plensbui. FanTAStisch, niet waar!