Een ieder wilt producten kopen die je voor langere perioden kunt gebruiken, en waarbij je niet telkens onnodige problemen mee hebt en het zelfde geld ook voor kleding en mode accessoires wij willen er lange tijden mee gaan en meer dan één keer gebruiken.

Hier heb je dan de top 10 Nederlandse duurzame mode merken waarbij duurzaam op de voorgrond komt.

  1. De geitenwollen winkel

Dit is een interessante naam keuze vooral gezien omdat deze winkel ervoor kies om duurzame kleding te verkopen die groen, eerlijk en vegan zijn.

  1. Kings of Indigo ( KOI)

Kings of indigo oftewel Koi is een van de welbekende denim store die gericht is op duurzame kleding. Deze merk is sinds 2012 in business. Zij garanderen duurzaamheid door te zeggen dat je hun kleding voor een bepaald tijdperk kunt dragen

  1. O My Bag!

OMG is een shop in Antwerpen die gericht is op het maken van Eco groene tassen, tassen die de wereld als het ware beter maakt.

  1. Kuyuchi

Deze merk is ook gericht op de productie van organische denim duurzaamheid is heel belangrijk voor hun, daarom zijn alle jeans 100 procent organisch.

  1. Myomy ( My Oh My)

Mayomy maakt en verkoopt eco groene tassen.  Zij zijn ook fair trade dat wilt zeggen dat ze shops in India hebben maar geen sweatshops er wordt gelet op de menswaardigheid

  1. Toms

Deze schoenen merk met een ware vissie zijn gemaakt van duurzaam veganistisch materiaal zoals hennep, biologisch katoen etc een deel van de opbrengsten gaan naar mensen in nood

  1. Dress me dutch

Een Nederlandse ontwerpster die dress me dutch heeft opgericht verteld dat zij duurzaam is opgegroeid en omdat ze niet een van de mensen wilt zijn die de mooie dieren in de wereld helpt uitroeien door mode. Dress me dutch is meer online based en heeft soms pop up stores.

  1. Finn Amsterdam

Fin amsterdam is een mode merk van een Nederlandse dame die in 2016 van start is gegaan met het maken van katoenen tasjes. Zij werk alleen met biologisch katoen omdat duurzaamheid de motto is. Zij is bijna een een persoon show omdat ze haar ontwerpen zelf heeft gemaakt ze houdt zicht ook bezig met de productie en de contact behoud ze ook met de verkooppunten in de verschillende regio’s in Nederland. Nu kan ze spreken van grote successen.

  1. Hempje

Een van die unieke namen van mode merken is de merk genaamd Hempje, deze merk richt zich op de productie van vrouwelijke en mannelijke hemden.  Deze hemden worden gemaakt van biologisch katoen en hennep dit garandeert duurzaamheid.

  1. A beautiful story

A beautiful story, maakt duurzame bijoux. Zij hebben een ruime collectie van armbanden, oorbellen, kettingen en verschillende soorten edelstenen. Zij zijn duurzaam en eerlijk ze creëren werk gelegenheid en zijn er trots op dat ze een transparante productie in Nepal en India hebben. Verder vertellen zij met trots dat ze door de fairfashionstyle.nl zijn geselecteerd tot het meest duurzame accessoire merk.