Het jaar 2021 is alweer bijna voorbij. Gezien corona zal er voorlopig nog veel online geshopt worden. Hoog tijd dus om te kijken naar de nieuwe trends voor het komend jaar. Wat zijn de nieuwste trends op schoenengebied bij heren? En hoe zorg je ervoor dat je mee blijft doen aan de nieuwste trends door modieuze schoenen aan je voeten te hebben? De sneakertrends van 2021, die zeker ook in 2022 weer zullen gelden zetten wij hieronder voor je op een rij.

Suède heren sneaker

Deze sneakersoort is helemaal hip en happening. Deze kan gemakkelijk gedragen worden onder een pantalon of spijkerbroek en kleed een casual outfit helemaal af. 

Hardloopsneaker

Deze sneaker kan zowel functioneel gedragen worden tijdens het hardlopen als casual onder een spijkerbroek. Deze hardloopsneakers zijn zowel stoer als functioneel, dus niet alleen tijdens het sporten te dragen, maar ook in de vrije tijd. Ook Skechers hebben sneakers die zowel te dragen zijn  tijdens het hardlopen of als vrijetijdsschoen.

Witte sneaker

De witte sneaker is weer helemaal terug van weggeweest. Eigenlijk kun je anno 2021/2022 niet zonder een stel kwalitatief, goede witte sneakers in je kast. Deze worden zowel gedragen onder een nette outfit, als onder een casual korte broek, oftewel combinaties met witte sneakers zijn naar hartenlust te maken.

Retro sneaker

Going back to my roots… De retro sneaker is weer helemaal terug van weggeweest. In eenvoudige designs, maar in felle en hippe kleuren is deze sneakersoort weer een echte trend geworden waar je je zeker niet voor hoeft te schamen.

Klassieke sneaker

De klassieke sneaker zal altijd modieus en trendy blijven. Dan praten we vooral over de iconische en standaard modellen van Nike, Vans en Adidas die al way back gaan en nog steeds veel verkocht worden.

Duurzame sneaker

Milieuverantwoord en duurzaam produceren is de trend vandaag de dag. Deze trend is ook overgewaaid op bedrijven die sneakers fabriceren. Deze sneakers zijn veelal ontworpen aan de hand van organische stoffen en materialen.

Hogere, stoere sneaker

Deze schoenen kenmerken zich door de grote en brute omvang, waardoor je echt iets aan je voeten hebt. Deze sneakers hebben vaak dikke zolen en zien er toch nog steeds sportief uit. Deze sneakers zijn verkrijgbaar in alle soorten en binnen elk budget. Het modemerk Balenciaga is hiermee gestart en andere merken zijn aarzelend, maar met succes gevolgd.